Integra

Скала по Пантон

Пантон (Pantone) са цветове, които се избират от предварително напечатани скали. Скалите са отпечатани на хартия и дават представа за цвета, който търсим. Като например модните колекции си избират цветове и ги напечатват на такива хартии и се наричат Пантон на модната колекция, Пантон 2018, Пантон зима, Пантон на стаята ми и т.н. По-научно казано, Pantone е система за съвпадение на цветовете или стандартна система за възпроизвеждане на цветове. Чрез стандартизиране на цветовете, различни производители на различни места могат да се позоват на системата Pantone, за да гарантират, че цветовете съвпадат без директен контакт един с друг.

От 2000 г. насам институтът Pantone Color декларира определен цвят „Цвят на годината“. Два пъти годишно фирмата е домакин на тайна среща в европейска столица на представители на групи от цветови стандарти на различни държави. След два дни презентации и дебати, те избират цвят за следващата година.

Ние използваме бисквитки, за да ви предоставим най -доброто сърфиране и пазаруване в Albagroup България. Те помагат за запазването на вашия сайт, измерват производителността и осигуряват персонализирано пазаруване. Продължавайки, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Виж още