Сухо преге

Представлява специален ефект, при който чрез натиск (без мастило) се отпечатва даден текст, лого или знак върху различни видове медия.

Картон Интегра

Картон Интегра, черен фон, преге, памучни дръжки

Картон Интегра

Картон Интегра, печат по пантон - 2 цвята, мат ламинат, златен топъл печат, преге, релефен УВ лак, дръжки от сатен

Сухо преге

Сухото преге е технология, при която не се използва мастило. За получаване на желания отпечатък се използва предварително подготвено клише, което се пресова към съответния материал. Сухото преге бива два вида – изпъкнало и вдлъбнато. Изпъкналото преге най-често се използва за пресоване на хартии и картони, като при него има два броя клишета – мъжко и женско или негатив и позитив, които се притискат към материала, за да се получи желания изпъкнал отпечатък. При вдлъбнатото преге се използва само едно клише, което се притиска към съответния материал само от горната страна. Като цяло, сухото преге наподобява като технология топлия (голд) печат, с тази разлика, че при него не се използва фолио. Сухото преге се нарича още релефен печат, поради изпъкналите, или съответно вдлъбнатите изображения, които се получават. Дълбочината на релефа може да варира, в зависимост от желания краен ефект и силата на приложения натиск. В много случаи от практиката преге печатът се комбинира с топъл печат.Често използван в комбинация с топлия печат, изпъкналото преге променя повърхността на медията като придава триизмерен или повдигнат ефект на избраните места. Като цяло, изпъкналото преге най-често се използва, за да се привлече вниманието и да се постигне качествен контраст със заобикалящия дизайн на изделието.

В много случаи от практиката преге печатът се комбинира с топъл печат, но също така и с офсетов печат.

Ние използваме бисквитки, за да ви предоставим най -доброто сърфиране и пазаруване в Albagroup България. Те помагат за запазването на вашия сайт, измерват производителността и осигуряват персонализирано пазаруване. Продължавайки, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Виж още